eCoop

Retseptid

Kreemine ahjurisoto peekoni ja porruga

45 min 4 portsjoni

150 g suitsupeekonit

1 suurem porru

200 g värskeid herneid (külmutatud)

250 g risotoriisi

7 dl kanapuljongit

100 g toorjuustu

oliiviõli

soola ja pipart

sidrunikoort

porru singi ahjurisoto

Prae pannil mõned minutid tükeldatud peekonit. Kasutada võiks sellist panni, millega saab hiljem risoto ahju pista. Lisa peekonile pikkupidi pooleks lõigatud ja viilutatud porru ning prae läbi, kuni see on pehme, kuid mitte pruuniks tõmbunud. Puista juurde riis, prae see umbes minuti jooksul läbi. Kalla peale kuum puljong, kata ahjunõu kaane või fooliumiga ning pane 20 minutiks eelkuumutatud 200kraadisesse ahju. Võid risotot vahepeal paar korda segada. Kui riis on peaaegu pehme, tõsta vorm ahjust ning sega juurde herned. Pane risoto veel paariks minutiks ahju, võta taas välja ning lisa toorjuust. Enne serveerimist sega juurde sidrunikoor, maitsesta soola ja pipraga.

Go up