eCoop

Retseptid

Baklažaanivorm juustu ja tomatiga

60 min 5 portsjoni

2 keskmise suurusega baklažaani

1 dl oliiviõli

500 ml tomatikastet (ostetud või purustatud tomatitest, küüslaugust ja sibulast ise keedetud)

2 x 125 g mozzarella‘t (2 suurt palli)

75 g riivitud parmesani

soola, pipart

basiilikut

baklazaani tomati juustuvorm

 

Lõika baklažaan pikkupidi umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Raputa peale veidi soola ja jäta vähemalt 20 minutiks seisma. Kuivata sool köögirätikuga ära. Kuumuta pannil korralik kogus oliiviõli ja prae baklažaaniribasid mõlemalt poolt 4–5 minutit. Tõsta kõrvale köögirätikule nõrguma ja raputa peale soola-pipart. Laota ahjuvormi põhja paras kogus eelnevalt valmis keedetud tomatikastet. Sinna peale tõsta baklažaaniviilud nii, et põhi on kaetud. Kata 1/4 koguse tomatikastmega ja laota peale 1/3 viilutatud mozzarella‘st. Korda seda ─ baklažaan-tomatikaste-mozzarella viilud ─ kolm korda. Võid ka vahekihtide vahele riivitud parmesani puistata, kuid jäta kindlasti kõige pealmise kihi tarvis üks korralik peotäis alles. Viimasele tomatikastme kihile puista basiilikulehti. Kata vorm värskelt riivitud parmesaniga ja aseta umbes pooleks tunniks 200kraadisesse ahju. Enne serveerimist lase veidi jahtuda ja taheneda. Serveeri kas iseseisva roana või praekõrvaseks liha juurde.

Go up