eCoop

Retseptid

Banaani-kookosejäätis mee ja kaneeliste mandlilaastudega

10 min 6 portsjoni

Kaneelised mandlilaastud:

100 g mandlilaaste

1 sl võid

1 tl mett

1 tl kaneeli

Jäätis:

800 ml = 2 purki kookospiima (või 500 ml kookoskoort)

2 banaani

2 sl mett

1 tl kaneeli

kookosjäätisSelles retseptis võib olenevalt soovitavast tulemusest kasutada nii kookospiima kui -koort. Kookospiima kasutades on tulemus sorbetilaadne. Kookoskoorega saab jäätis aga kreemjam ja tugevama kookosemaitsega. Banaan lisab veel maitset ja magusust.

Rösti mandlilaaste kuumal kuival pannil, kuni need on saanud kena pruunika jume. Tee laastude keskele auk, pane sinna mesi ja või ning lase sulada. Sega mandlilaastudega läbi. Kõige lõpuks lisa kaneel, sega läbi ja vala laastud taldrikule jahtuma.

Haki banaanid koos kaneeliga püreeks. Lisa kookospiim või -koor. Sorbetilaadse jäätise valmistamiseks kasuta kookospiima, kreemjama jäätise tegemiseks koort. Võid teha ka nii, et võtad ühe purgi piima ja teise koort. Mikserda korralikul läbi. Sega hulka krõbedad mandlilaastud. Pane segu jäätisemasinasse. Kui seda ei ole, siis vala segu karpi ja tõsta külma tahenema. Sega jäätisesegu iga tunni järel paar korda korralikult läbi.

*Sügavkülmas jäätist valmistades on parem kasutada madalat kandilist karpi kui ümmargust kõrget anumat. Nii külmub jäätis ühtlasemalt.

*Kui valmistad jäätise ainult purgis olevast paksemast massist (vedelikuga võid näiteks pannkooke küpsetada), on ka tulemus rammusam ja kreemjam.

Go up