eCoop

Retseptid

Banaanikook

30 min 6 portsjoni

Kihid:
500 ml täisterakaerahelbeid
100 ml seesami- ja linaseemnesegu
150 ml pähkleid
1 sl kookosrasva või võid
1 kuhjaga sl (kookospalmi)suhkrut

Täidis:
400 g kohupiima
160 g hapukoort
2 kuhjaga sl (kookospalmi)suhkrut
3 banaani

Katteks:
120 g hapukoort
1 kuhjaga sl (kookospalmi)suhkrut
Sega hapukoor suhkruga ja vala koogile katteks. Jäta kook üleöö külma tahenema.
*Lisaks banaanile võid kihtide vahele panna mõnd kodust magusat moosi.

banaanikook

Magustoit, 20 cm läbimõõduga kook, valmistamisaeg: 30 minutit + üleöö külmas
Kui koogi rammusus ei hirmuta, siis kasuta 20protsendilist hapukoort ja rasvast kohupiima ning lisa kaerahelvestele röstimisel veidi võid ja suhkrut. Soovides lahjemat kooki, vali väiksema rasvasisaldusega koostisained.

Rösti kuumal kuival pannil eraldi kaerahelbed, seemned ja pähklid. Jahuta, jahvata seemned ja pähklid peeneks ning sega kaerahelveste ja suhkruga. Sega 1/3 segust sulatatud kookosrasvaga ning vajuta koogivormi põhja.

Sega omavahel kohupiim, hapukoor ja suhkur. Lõika banaanid viiludeks. Lao pooled banaaniviilud koogi põhjale ning vala peale pool kohupiimakreemist. Puista kreemile pool ülejäänud kaerahelbesegust ja vajuta tugevalt ühtlaseks. Lao peale ülejäänud banaaniviilud, kohupiimakreem ja selle peale viimane kaerahelbesegu. Vajuta ühtlaseks.

 

Go up