eCoop

Retseptid

Banaanimaitselised ricottapontšikud

20 min 4 portsjoni

250 g banaanimaitselist ricottat
2 suuremat muna
2 sl suhkrut
6-7 kuhjaga supilusikatäit jahu
1 tl küpsetuspulbrit
veidi riivitud sidrunikoort
näpuotsaga soola
neutraalse maitsega õli friteerimiseks

banaanimaitselised ricottapontsikud

Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga. Lisa munavahule juurde ricotta, sega ning lisa siis jahu. Tainas peab olema piisavalt paks (selline, et ei vaju kausis laiali). Vajadusel lisa jahu. Kuumuta kastrulis õli. Õli peab olema nii kuum, et sinna sisse asetatud tainas hakkab kohe mullitades küpsema. Vormi kahe teelusika abil võimalikult ühtlased ja tilkadeta pallid ning küpseta kuuma õli sees mõlemalt poolt kuldpruuniks. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga õlist välja ja aseta majapidamispaberile
nõrguma. Serveerimisel puista peale ohtralt tuhksuhkrut. Pontsikute valmistamiseks saab ka teisi maitsestatud ricottapastasid kasutada.

Go up