eCoop

Retseptid

Beseekuhil kohupiimavahu ja toormoosiga

70 5 portsjoni

Beseeküpsised:

2 munavalget

100 g suhkrut

Kreem:

200 g kohupiima

200 ml vahukoort

2 sl vanillisuhkrut

Toormoos:

200 g meelepäraseid marju

50 g suhkrut

Katteks:

100 g erinevaid värskeid marju

4.Retseptipilt_480x600px_magus

Magustoit, kogus: 4–6 portsu, valmistamisaeg beseed 1 tund + magustoit 10 minutit.
See imelihtne magustoit maitseb võrratult! Kui soovid, asenda kohupiimakreem hoopis jäätisepallidega.

 

Beseeküpsised:

Vahusta külmad munavalged puhtas kuivas nõus vahuks (mikserdades jäävad ilusad kumerad tipud). Lisa vähehaaval suhkur, samal ajal edasi vahustades, kuni segu on tugev ja läikiv. Tõsta lusika abil või tordipritsi kasutades küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile meelepärase kuju ja suurusega kuhjakesed. Küpseta 100 kraadises ahjus tund aega. Ahjust välja võttes lase beseedel täielikult jahtuda.

Kreem:

Vahusta koor ning sega juurde kohupiim ja suhkur.

Toormoos:

Püreesta marjad koos suhkruga moosiks.

Katteks:

Lao beseeküpsised vaheldumisi kohupiimakreemiga vaagnale. Nirista peale moos ning kaunista värskete marjadega.

 

Go up