eCoop

Retseptid

Broilerifileerullid salvei ja Serrano singiga

30 2 portsjoni

Broilerifileerullid:

2 broilerifileed

100 g Serrano sinki

peotäis salveilehti

20 g võid + veidi õli praadimiseks

soola, pipart

Kookosriis:

150 g basmati riisi

leotamiseks vett

15 g võid

2,5 dl kookospiima

soola

2 sl riisiäädikat (soovi korral)

0,5 tl suhkrut

18. rullid ja kookosriis 480x600

Kogus kahele, valmistamisaeg 30 minutit.

Tambi fileetükid toidukile vahel õhukeseks ning lõika kumbki filee kaheks. Laota singiviilud fileetükkidele ja keera ümber. Kuumuta pannil veidi õli koos võiga. Prae salveilehti mõni minut. Tõsta salvei kahvli abil fileetükkidele. Maitsesta vähese soola ja pipraga. Keera lihatükid rulli, nii et sink jääks väljapoole. Kinnita niidi või hambatikkudega. Tõsta pann uuesti tulele, kuumuta ning prae rullid igast küljest kuldpruuniks. Tõsta rullid ahjuvormi, küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit. Soola lisamisel rullidele ole ettevaatlik, sest soolakas sink lisab ise lihale maitset.

Pane riis kaussi, kata külma veega ja lase tund aega seista. Kurna ja loputa hoolega. Sulata potis või pannil või, keskmisel kuumusel. Lisa riis, sega läbi ja kuumuta 2-3 minutit. Lisa kookospiim ja sool. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel ilma kaaneta, kuni kogu kookospiim on riisi imendunud. Kata pott/pann kaanega, keera kuumus kõige madalamale ja lase riisil veel umbes 10 minutit aurus küpseda, kuni riis on pehme. Kõige lõpuks sega juurde suhkur ja riisiäädikas.

Go up