eCoop

Retseptid

Brokoli-paprika püreesupp serrano singi ja läätsedega

20 min 2 portsjoni

1 valge paprika (ca 100 g)
150 g brokoliõisikuid
1 küüslauguküüs
2 sl õli
soola, pipart
400 ml vett
200 ml keedetud läätsi
3 sl riivitud parmesani
4 viilu (100 g ) Serrano sinki
serveerimiseks head oliiviõli

brokoli supp ETK meie mari kokkame koos

Püreesuppide eelis on see, et nende sisse võib peita kõikvõimalikke köögivilju. Ka neid, mida mõni pereliige muidu võib-olla ei sööks. Serveerimisel võid lisada saia-leivakrutoone ja seemnepuru ning viimase lihvi annab hea oliiviõli, mida võiks supile niristada enne söömist.

Viiluta paprika. Kuumuta poti põhjas õli. Pruunista paprika kuldse jume tekkimiseni. Lisa pressitud küüslauk, pruunista veel pool minutit. Lisa brokoliõisikud ja keev vesi. Keeda tasasel tulel, kuni brokoli on pehme. Püreesta segu, maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde riivitud parmesan ja ¾ läätsedest. Lõika singiviilud pikkadeks ribadeks. Tõsta supp kaussidesse, kortsuta peale singiribad, nirista peale head oliiviõli ning laota peale ülejäänud läätsed.

Go up