eCoop

Retseptid

Chilli con carne’ga täidetud baklažaanid

4 portsjoni

450 g veisehakkliha
3–4 küüslauguküünt
400 ml purustatud tomateid
3 sl tomatipastat
400 g punaseid ube
1 sibulavars
1 kaneelikoor
2 tl tšillipaprikat
1 tšillikaun

3 väiksemat baklažaani
veidi õli
soola ja pipart
ligi 2 sl sidrunist pressitud mahla

chilli con carne ETK meie mari kokkame koos

Chilli con carne on vürtsikas pajaroog, mida võib süüa riisiga või kasutada tortiljade ja ahjus küpsetatud köögiviljade täidisena. Baklažaani võid asendada ka suvi- või muskaatkõrvitsaga.

Prae hakkliha kergelt läbi (ei pea olema täielikult läbi küpsenud), pressi juurde küüslauk ning lisa sool ja pipar. Pruunista veel minutike. Vala pannile purustatud tomatid ja tomatipasta. Lisa kaneelikoor, tšillipaprika, hakitud tšillikaun ja punased oad. Lase tasasel kuumusel 5 minutit podiseda. Kõige lõpuks lisa veel soola, kui vaja, ja sega juurde hakitud sibulavars.

Lõika baklažaanid pikuti pooleks ja kaabi lusikaga sisu välja. Et see lihtsam oleks, lõika noaga piirjoon viljalihasse. Pintselda baklažaanilootsikuid õli ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga ning küpseta 210kraadises ahjus 5 minutit. Seejärel täida baklažaanid chilli con carne’iga, kata riivjuustuga ja küpseta 200kraadises ahjus veel 20 minutit.

*Pajaroa võid varem valmis teha ning seda külmas hoida. Nii läheb õhtusöögi valmistamine ladusamalt.

Go up