eCoop

Retseptid

Datli-apelsinikeeks

50 min 8 portsjoni

150 g hakitud datleid
60 g võid
120 g jahu
120 g pruuni suhkrut
2 tl riivitud apelsinikoort
2 dl punase greibi või apelsinimahla
1 muna
2 tl küpsetuspulbrit
100 g hakitud sarapuupähkleid
tuhksuhkrut kaunistuseks

Datlikook ETK meie mari kokkame koos

Mahlane ja hõrk keeks või kook, kus datli magusat maitset tasakaalustavad apelsinikoor ja apelsinimahl. Ühtlasi hoiab dattel koogi ka järgmisel päeval mahlasena, kui seda õhukindlalt hoida.

Sega kausis toasoe või ja suhkur. Lisa pool jahust, imepeeneks riivitud apelsinikoor, pool apelsinimahlast, muna ja küpsetuspulber. Sega hoolega ning lisa ülejäänud jahu ja mahl. Sega veel ning lisa datlid ja pähklid. Sega veel kord. Vala segu kergelt rasvainega kaetud ahjuvormi ja küpseta temperatuuril 180 kraadi umbes 25 minutit, kuni sissetorgatud hambatikk enam tainast külge ei võta.

Go up