eCoop

Retseptid

Eton Mess

1 portsjoni

Maasikasupp

1 kg maasikaid

80 g suhkrut

Laimikreem

200 g Philadelphia toorjuustu

100 ml 35% rõõska koort

1 spl suhkrut

laimimahla

Besee

1 munavalge

85 g tuhksuhkrut

Vaarikasorbee

500 g vaarikaid

40 g suhkrut

15g ehk pool munavalget

vaarikaäädikat või sidrunimahla

Kaunistuseks maasikaid, vaarikaid, mustikaid, värsket münti

November 2015 Eton Mess

Eton Mess

Magustoit, valmistusaeg: sorbee 12-24 h, teised komponendid 1 h

Eton Mess on klassikaline inglise magustoit, mis sisaldab purustatud maasikaid, beseed ja kreemi. Retseptis on natuke rohkem komponente, mistõttu selle tegemine võtab aega kuid on seda kindlasti väärt. Serveerida võib Eton Messi ka suures kausis ja pakkuda tervele seltskonnale. Soovi korral võib valmistada ka tuille või mõnda muud õhukest krõpsu, mis lisab veelgi tekstuuri.

Vaarikasorbeeks purusta blenderis vaarikad ja suhkur ühtlaseks massiks, vahusta munavalge tugevaks vahuks ja sega vaarikate hulka. Maitsesta vaarikaäädika või sidrunimahlaga. Pane sorbee sügavkülma, vahusta aeg-ajalt vispli või käsimikseriga. Sorbee valmimisaeg oleneb sügavkülmikust ja kogusest, mida tehakse.

Besee tegemiseks peab vahustamisnõu olema külm ja väga puhas. Alusta käsimikseriga vahustamist aeglaselt, lisa aeg-ajalt kiirust. Kui vaht on tugev ja valge, siis hakka lisama tuhksuhkrut – vaht peab olema tihe ja kohev. Pane munavalgevaht pritskotti ja tee küpsetuspaberile 1,5 cm läbimõõduga täpid. Küpseta beseed 90-110 ֯C ahjus umbes 1 tund (sõltuvalt ahjust).

Maasikasupi valmistamiseks lisa maasikatele suhkur ja purusta blenderis ühtlaseks massiks. Laimikreemi jaoks sega käsimikseriga toorjuust ja suhkur ning pigista sisse laimimahl. Vahusta rõõsk koor ja sega see toorjuustuga ühtlaseks seguks. Jälgi, et laimikreem oleks üsna hapukas, sest nii tasakaalustab see maasikasupi ja sorbee magusust.

Go up