eCoop

Retseptid

Hautatud kana estragoniga

1,5 h 4 portsjoni

1 tükeldatud terve kana (u 1,5 kg) või samas koguses kanakintse
2 sl jahu
50 g võid
3 šalottsibulat
1,5 dl kanapuljongit
1,5 dl valget veini
2 loorberilehte
peotäis värsket tüümiani
1 sl kuivatatud estragoni ja peotäis värsket estragoni
2 dl 35% koort
värskelt riivitud parmesani
soola ja pipart

Estragonikana

Prantsuse köögis on estragon kanaroogade maitsestamisel asendamatu. See retsept on Jackie Kennedy retseptivaramust pärit estragonikana, kus magusapoolne õunasiider asendatud valge veiniga.
Maitsesta jahu soola ja pipraga ning veereta kanatükke jahusegus. Jäta ülejäänud jahu alles. Pruunista kanatükid paksupõhjalises potis või pannil võis, lisa hakitud šalottsibul (NB! Kuumus ei tohi olla liiga suur, muidu läheb sibul kõrbema) ja hauta läbi. Lisa kuum kanapuljong, vein, tüümian ja estragon, kata pott kaanega ja hauta umbes pool kuni kolmveerand tundi (sõltuvalt tükkide suurusest), kanatükke vahepeal keerates. Tõsta pott tulelt ja hoia soojas. Lisa poti põhja jäänud lihamahlale koor ja riivitud juust ning järelejäänud jahu. Hauta, kuni kaste on ühtlane ja paksenenud. Kalla kaste kanatükkidele ning puista peale värskeid estragonilehti.

Go up