eCoop

Retseptid

Imelihtne créme brûlée

60 min 2 portsjoni

6 dl vahukoort
1 vanillikaun
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl suhkrut
8 munakollast

brulee_veebi

Brüleekreemi on teha lihtsam, kui arvatagi oskate. Küll peaks jälgima mõningaid nüansse, et kreem kindlasti õnnestuks. Kreemi valmistatakse spetsiaalsetes kuumuskindlates keraamilistes ahjuvormides. Karamelliseerimiseks kasutatakse leeklampi, mis karamellistab suhkrukihi hetkega, kahjustamata samas kreemikihti.

1. Kuumuta koor ja vanillikaun kastrulis keemiseni. (Juhul kui kasutad vanillikauna asemel vanillisuhkrut, siis lisa see koos munakollastega.) Sega teises kausis munakollased ja suhkur.

2. Tõsta koor tulelt ja eemalda vanillikaun. Lõika kaun pikuti pooleks, kraabi seemned noaotsaga seest välja ja sega koore sekka. Vispelda koor munakollasesegu hulka.

3. Vala segu kastrulisse, aseta kuumaveevanni kohale ja kuumuta pidevalt segades umbes 15 minutit, kuni see veidi pakseneb. Segu konsistents peaks olema kergelt paksenenud, mitte vesine (ei tohi ka pakseneda, kuna võib muutuda vanillikastmeks ja sel juhul läheb ahjus küpsetades tükki).

4. Kuumuta ahi 100–110 kraadini (olenevalt ahjust, sest koduses kasutuses olevad ahjud on väga erinevad). Vala brüleekreem kõrgema äärega küpsetusvormi asetatud keraamilistesse vormidesse, nii et need oleksid 2/3 ulatuses täidetud. Vala pannile nii palju sooja vett, et vormid oleksid 2/3 ulatuses vees. Kuumuta ahjus 35–45 minutit või kuni kreem on paksenenud tihedaks. Võta vormid ahjust välja, jahuta ja hoia serveerimiseni külmkapis.

5. Pane vormidele kiht suhkrut ja karamellista. Võid lisada värskeid marju või kodust marjakompotti. Serveeri kohe.

*Kui kodus ei ole leeklampi, siis pane vormid 250kraadisesse ahju grillelemendi alla ja hoia seni, kuni suhkur karamellistub.

Go up