eCoop

Retseptid

Inglijuuksed ehk capellini sidrunikastmes

20 min 4 portsjoni

400 g capellini’t või spagette (capellini ehk inglijuuksed on eriti peenikesed spagetilaadsed makaronid)

1 munakollane

1 dl 35% koort

50 g parmesani

1 sidruni koor ja mahl

soola ja värskelt jahvatatud pipart

50 g võid

värsket peterselli

sidrunipasta

Lihtne ja hea roog, kus kreemist koort ja rikkaliku juustu tasakaalustavad hapukas sidrunimahl ja mõrkjas sidrunikoor. Pealtnäha olematutest koostisainetest sünnib nauditav kooslus, mis sobib hästi just nendeks päevadeks, kui külmkapis haigutab tühjus, samas tahaks midagi head.

Lase suures potis vesi keema tõusta. Lisa sool (keeduvesi peab olema üsna soolane) ning tõsta pasta vette. Arvesta keeduaega minut vähem, kui pakendile on märgitud.

Valmista pastakaste. Sega kausis munakollane, koor, riivitud parmesan, sidrunikoor ning poole sidruni mahl. Maitsesta soola ja pipraga ning sega kõik korralikult läbi. Vajaduse korral lisa veel sidrunimahla. Kurna pasta ning jäta umbes pool tassi pastakeeduvett alles. Kalla kurnatud pasta potti tagasi ning sega võiga. Lase võil pasta sisse sulada. Lisa kaste, sega ja tarvidusel lisa veel veidi pastakeeduvett, et tulemus saaks hästi siidine ja läikiv. Tõsta taldrikule, puista peale hakitud peterselli ning serveeri kohe.

Go up