eCoop

Retseptid

Itaalia pastasupp

40 min 4 portsjoni

Supp:

2 l vett

5–6 sellerivart

10 cm jupp porrulauku

2 porgandit

1 sibul

2 kartulit

100 g pastat

50 g võid

2 sl jahu

soola, pipart

Serveerimiseks:

1–2 munakollast

100 g rõõska koort

peotäis hakitud peterselli või tilli

pastasupp

Pastasuppi söövad hea meelega pere pisemad. Serveerimiseks mõeldud muna-kooresegu võid asendada ka toorjuustuga. Retsept Juta Lindpere raamatust “Makaronitoidud” (1970).

Supp:

Keeda pasta. Tükelda köögiviljad, pane keevasse vette ja keeda pehmeks. Kurna (kuid jäta keeduvesi alles) ja püreesta köögiviljad. Sulata poti põhjas või, lisa jahu ning kuumuta läbi. Lisa köögiviljapüree ning kuumuta mõned minutit. Vala peale keeduleem, keeda 3 minutit ning maitsesta soolaga, pane juurde pasta.

Serveerimiseks:

Klopi munakollased rõõsa koorega läbi, jaota supikaussidesse ning tõsta kuum supp peale.

*Muna-kooresegu võid lisada ka supile ja segada supi sisse.

*Kui soovid tugevama iseloomuga suppi, lisa köögiviljapüreele ka tomatipastat ja serveerimisel puista peale riivitud parmesani.

Go up