eCoop

Retseptid

Jõhvika, kookose ja apelsini keeks

- 6 portsjoni

225 g nisujahu

2 teelusikat küpsetuspulbrit

150 g suhkrut (soovitavalt rafineerimata peeneteralist küpsetussuhkrut)

30 g kookoshelbeid

200 g kuivatatud jõhvikaid

2 muna

80 ml toiduõli

125 ml apelsinimahla

1 teelusikas riivitud apelsinikoort

tuhksuhkrut keeksile raputamiseks

280 g naturaalset jogurtit kõrvale serveerimiseks

Jõhvika, kookose ja apelsini keeks suur

Magustoit, kogus kuuele

Küpsetamiseks vajad metallist keeksivormi mõõtudega 21 cm x 10 cm.

 

Alustuseks kuumuta ahi 160-kraadini. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Klopi munad ja suhkur omavahel kergeks vahuks, sega jahuga. Lisa kookoshelbed, jõhvikad, õli, apelsinimahl ja riivitud apelsinikoor ning sega kogu mass ühtlaseks. Kalla tainas keeksivormi, vajadusel kasuta küpsetuspaberit. Küpseta ahjus 50 minutit, vahepeal testi keeksi keskelt hambatikuga selle küpsust. Jahuta keeks, raputa üle tuhksuhkruga ning serveeri naturaalse jogurtiga.

Retsepti_roheline_osa_2015dets_900px2

Go up