eCoop

Retseptid

Juustu ja ürdiseguga täidetud kanafilee, suitsujuustu kastme ja köögiviljaraguuga

40 min 1 portsjoni

Kanafilee

150 g kanafilee

20 g sea võrkkelmet

20 g valgehallitusjuustu

ürte (petersell, koriander, tüümian)

Kartulipüree lisandina

150 g kartulit

30 g piima

8 g võid

soola

Suitsujuustukaste

100 g kanapuljongit

2 g suitsujuustu

6 g Merevaiku

2 g võid

30 g rõõska koort

2 g porrut

kastmepaksendaja

Köögiviljaraguu

50 g suvikõrvitsat

50 g paprikat

50 g baklažaani

küüslauku

tomatipastat

Sweet Chilli kastet

pestot

maitseaineid (sool, pipar, suhkur)

praadimiseks õli

November 2015 Juustu ja ürdiseguga täidetud kanafilee, suitsujuustukastme ja köögiviljaraguuga

Foto: Silver Gutmann

Retsept: Trahter Postipoiss peakokk Monika Rosin

 

Juustu ja ürdiseguga täidetud kanafilee, suitsujuustu kastme ja köögiviljaraguuga

Põhiroog, ühele

 

Kanafilee

Puhasta kanafilee kelmest, tee filee jämedamasse otsa terava noaga sisselõige ja aseta sinna täidis – valgehallitusjuust segatuna tükeldatud ürtidega. Maitseta täidetud kanafilee soola ja pipraga ning keera ümber sea võrkkelme – see annab kanale mahlasust. Grilli täidetud kanafilee mõlemalt poolt kergelt pruuniks, seejärel raputa ka võrkkelmele pisut maitseaineid ja aseta täidetud kanafilee küpsetuspaberiga ahju järelvalmima umbes 195 kraadi juures ja ca 12-13 minutiks.

Kartulipüree

Suitsujuustukaste

Prae tükeldatud porru õliga, lisa kanapuljong, riivitud suitsujuust ja keeda ca 10 minutit. Kurna läbi sõela, lisa rõõsk koor, keeda tasasel tulel ca 10 minutit ja lisa merevaik, või, soovi korral kastmepaksendaja. Kastme kuldkollase värvuse saamiseks võib kasutada kurkumit.

Köögiviljaraguu

Tükelda köögiviljad suuremateks kuubikuteks, kuumuta õli ning lisa paprika, peeneks tükeldatud küüslauk ja tomatipasta. Kuumuta poolvalmimiseni, lisa tükeldatud suvikõrvits ja baklažaan, kuumuta valmimiseni. Lõpus maitsesta Sweet Chilli kastme, pesto ja maitseainetega.

Go up