eCoop

Retseptid

Kadakamarjane õlles hautatud veis

3 h 4 portsjoni

1 kilo tükeldatud kondiga veiseliha
2 porgandit
2 sellerivart
1 suurem sibul
3 küüslauguküünt
3 loorberilehte
2 sl tomatikastet, et veidi hapumat nüanssi lisada
0,5 l ehk 1 pudel Guinnessi või Saku Dublini õlut
1 tassitäis loomalihapuljongit (valmistatud fondist või puljongikuubikust)
peotäis kuivatatud või värsket tüümiani
1 seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud punane tšillipipar
8 kadakamarja
soola, pipart, sinepit, õli

Veisepada

Õlles hautatud ja kadakamarjadega maitsestatud veiseliha on maitselt tummine, magus ja täidlane. Kõige parema tulemuse annab noore lihaveise hõrk kondiga liha, kuid võib kasutada ka kondita tükke. Mõnus sügistormiroog, mis sobib hästi maitseküllase punaveini või siis hoopis tumeda õllega.

Kalla malmpoti põhja õli ja pruunista veiseliha igast küljest. Tõsta liha potist välja, vähenda kuumust ning hauta samas õlis keskmisel kuumusel hakitud sibul ja küüslauk. Lisa tükeldatud porgand ja seller ning pruunistatud veiseliha. Kalla peale õlu, lisa kõik maitseained ja puljong ning pane kaane all 170‒180kraadisesse ahju vähemalt paariks tunniks küpsema. Paku röstitud aedviljade või kartulipudruga.
Soovi korral võid asendada veiseliha ka lamba- või hoopis ulukilihaga.

Go up