eCoop

Retseptid

Kalkunišašlõkk grillitud köögiviljadega

20 min 5 portsjoni

Liha:

1 kg kalkuni kintsu- või rinnaliha
1 keskmine fenkol
200 g  Kreeka jogurtit
1 tl kanget sinepit
1 tl värskelt jahvatatud piprasegu
1 tl suhkrut
1 tl soola
suur peotäis hakitud lehtpeterselli

šašlõkk_koos

Lõika fenkol sellisteks tükkideks, mida on hea liha vahele varda otsa pista. Lõika liha meelepärase suurusega kuubikuteks. Sega fenkoli- ja lihatükid marinaadiainetega. Jäta ööpäevaks külma maitsestuma. Pista liha vaheldumisi fenkoliga vardasse ning küpseta grillil või ahjus.

Grillile ei pea ainult lihast kraami sättima. Suvised köögiviljad on kergelt ülegrillituna väga hõrgud ja nende abil saab kergelt liharoale sobiva lisandi valmistada. Grillitud köögiviljadele päris grammkaaluga retsepti on keeruline anda ja palju sõltub siin grillmeistri eelistustest ja soovidest. Grillimiseks sobivad hästi baklažaan, suvikõrvits, paprika, punane sibul, redis, tomat, seened jpm. Baklažaan tuleks enne grillimist viiludeks lõigata ning siis pind soolaga üle puistata. Paarikümne minuti pärast on soolast tekkinud baklažaani lõikepinnale pisarad, need tuleks köögipaberiga ära kuivatada. Soolaga piserdamine aitab mõrut maitset välja tõmmata. Ülejäänud köögiviljad tuleks enne grillimist oliiviõli ja soovi korral peeneks hakitud küüslaugu ja/või ürtidega kiirelt marineerida ning siis kuumal grillil grillida. Grillilt võetud köögiviljadele puista veidi soolahelbeid ning värkselt jahvatatud musta pipart. Hästi maitsev ja üllatav jääb niimoodi näiteks redis, mida reeglina väga grillile ei taibatagi sättida. Sibul tuleks lõigata õhukesteks sektoriteks. Paprikal lööb peale grillimist koor lahti, selle võib lihtsa vaevaga siis soovi korral eemaldada.

Go up