eCoop

Retseptid

Kamavahu-šokolaaditort mustikatega

1,5h 8 portsjoni

Põhi:
3 muna
500 ml jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 ml suhkrut
100 g võid
4 sl (kuhjaga) tumedat kakaod
100 ml piima
Immutamiseks:
70 ml mustikalikööri
100 ml piima

Täidis I:
200 ml vahukoort
400 g vanillimaitselist kohupiima
50 ml suhkrut
2 sl kamajahu
100 ml mustikaid

Täidis II + kate:
300 g tumedat šokolaadi
6 sl (kuhjaga) 20% hapukoort
300 ml mustikaid

kamavahukook mustikatega

Põhi:
Klopi munad lahti ning lisa omavahel segatud kuivained. Lisa ka piim ja sulatatud või ning sega tainaks. Vala tainas lahtikäivasse 20–22 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 180kraadises ahjus 40 minutit. Eemalda põhi vormist ning jäta jahtuma. Lõika pealt ära kumer pind ning järelejäänud osa veel kaheks. Pealmine kumer osa haki peeneks.

Täidis I:
Vahusta koor. Sega juurde kohupiim, suhkur ja kamajahu.

Täidis II + kate:
Kama ja šokolaad sobivad omavahel ideaalselt. Kui lisada natuke värskeid mustikaid ja likööri, on tulemus veelgi nauditavam.
Sulata šokolaad ja lase jahtuda. Lisa hapukoor ning mikserda segu läbi (mikseriga tekib kõige paremini segunenud kreem).
Immuta põhja alumist kihti vaheldumisi piima ja likööriga. Kata poole šokolaadi-hapukoorekreemiga, selle peale laota 100 ml marju ning pool kamavahust. Tõsta peale järgmine kiht, mida immuta jälle piima ja likööriga. Vala peale ülejäänud kamavaht (jäta natuke alles külgedele määrimiseks) ning selle peale laota koogipuru. Pintselda õrnalt ka viimast koogipurukihti piima ja likööriga. Vala peale ülejäänud šokolaadikreem. Enne serveerimist kata küljed kamavahuga ning laota peale mustikad.
*Mustikad võib asendada muude marjadega, mustikalikööri koorelikööriga ja tumeda šokolaadi valgega.
*Kõige mugavam on kooki kihtidesse laduda samasse vormi, milles põhi on küpsetatud. Nii saab põhjad tihedalt kreemi vastu suruda, ilma et see vahelt välja valguks.

Valmistusaeg:  20 min + 40 minutit ahjus + 30 minutit jahtumiseks

Go up