eCoop

Retseptid

Kanakonsomee vutimunade, kanaliha ja roheliste hernestega

150 min 4 portsjoni

Konsomee:

450 g kanatiibu

1,3 l vett

1 porgand

1 sibul

4 loorberilehte

5 vürtsitera ja 5 pipratera

suur kimp tilli- ja petersellivarsi

soola

Selitamiseks:

1 väikse muna valge

näpuotsatäis soola

Lisandid:

200 g rohelisi herneid

konsomee keetmisest üle jäänud liha

8 keedetud vutimuna

värskeid ürte

kanakonsomee

 

Konsomee on Prantsuse köögist pärit kange puljong, mida läbipaistvuse saavutamiseks selitatakse munavalge ja hakklihaga. Selitada võib ka ainult munavalgega, nii nagu selles retseptiski. Konsomeed võib serveerida lihtsalt koos soolase pirukaga. Toekama tulemuse tarvis lisa konsomeele erinevaid köögivilju, värskeid ürte ja puljongikeetmisest alles jäänud liha ning munauputusest pääsemiseks keedumuna.

Pane kanatiivad külma veega potti ja lase keema tõusta. Eemalda vaht. Lisa potti suurteks tükkideks lõigatud porgand ja sibul, loorberilehed, vürtsi- ja pipraterad ning lase tasasel tulel podiseda 1 tund ja 10 minutit. Lisa peterselli- ja tillivarred ning veidi soola ja keeda veel 20 minutit. Kurna puljong. Lase natuke jahtuda.

Vahusta munavalge soolaga tugevaks vahuks. Sega juurde 100 ml veidi jahtunud puljongit ning vala see segu potti ülejäänud puljongi hulka. Lase segul keema tõusta, eemalda tekkinud vaht ning keeda veel 20 minutit. Vajaduse korral lisa maitseks soola. Kurna läbi marli. Võid tegevust korrata mitu korda, et saavutada ilus läbipaistev konsomee.

*Kui kodus marlit ei ole, siis sobib kurnamiseks suurepäraselt ka puhas tihedakiuline köögirätik.

*Võid potti kanatiibade juurde lisada mitmesuguseid köögivilju ja maitsetaimi. Hästi sobivad näiteks porru ja varsseller.

Hauta herned, puhasta liha kontide küljest, haki ürdid ja lõika munad pooleks. Lao lisandid kausside põhja. Lase sööjatel ise meelepärane kogus konsomeed kaussi valada.

Go up