eCoop

Retseptid

Kanamaksapatee

180 min 0 portsjoni

Kanamaksapatee:

1 liiter piima
800 g kanamaksa
150 g seapekki
50 g magusat valget veini
muskaatpähklit
soola, pipart, suhkrut

Keedetud seapeki jaoks vajad:

1 kg seapekki
0,5 kg vett
1 liiter piima
soola, pipart
1 kaneelikoor
1 loorberileht
1 mugulsibul

Kanamaksapatee

Kuidas valmistada eriti õhulist ja hõrku kanamaksapateed, õpetab kohviku Katharinenthal peakokk Marwin Lindeberg.

Pane piimas leotatud kanamaks koos keedetud seapekiga köögikombaini ja sega massi seni, kuni see on nii vedel, et nõrgub ise läbi sõela. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja valge veiniga. Riivi sisse ka muskaatpähkel. Vala kanamaksamass ahjuvormi, kata kaanega ja küpseta vesivannis 100kraadisel temperatuuril 1 tund. Mass peab kergelt punduma ja võbelema. Jahuta külmikus 24 tundi. Eemalda patee vormist, kraabi ära tumedad ääred ja kata patee pehme maitsestatud võiga. Pane külmikusse, et või saaks taheneda. Seejärel paki patee kilesse ja säilita külmikus.

Eemalda pekilt nahk ja lõika see 2 cm suurusteks kuubikuteks. Vala vesi ja piim potti, lase keema tõusta. Lisa sibul, kaneel, loorber, maitseained ja pekk. Keeda tasasel tulel 2 tundi. Seejärel kurna pekk ja pese see külma veega üle. Säilita õhukindlalt.

Go up