eCoop

Retseptid

Kanamaksaterriin pistaatsiapähklite ja jõuluvürtsidega

4h 6 portsjoni

400 g kanamaksa (peeneks hakituna)
500 g kvaliteetset seahakkliha
võid
1 sibul
mõned küüslauguküüned
1 sl hakitud värsket tüümiani
näpuotsaga jahvatatud nelki ja muskaatpähklit
korralik sorts konjakit või brändit
2 muna
soola ja pipart
õhukesi peekoniviile
loorberilehti
hakitud pistaatsiapähkleid

terriin

Prantsuspärast kanamaksaterriini aitavad jõulusemaks muuta nii vürtsid kui ka pistaatsiapähklid. Terriin on mugav pidulauatoit, mis tuleks valmis teha eelmisel päeval, et see siis serveerimiseks lihtsalt lahti lõigata. Võib süüa leivaga või mõne meelepärase vürtsmoosi, näiteks ploomitšatniga.
Hauta sibulat 15 minutit või sees madalal kuumusel. Sega kokku peeneks hakitud ja suuremate tükkidena kanamaks, hautatud sibul, hakitud küüslauguküüned ja tüümian, jahvatatud nelk ja muskaatpähkel, konjak, seahakkliha, pistaatsiapähklid ning lahtiklopitud munad. Sega ettevaatlikult kogu mass läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Pane umbes kaheks tunniks külmkappi maitsestuma.
Vooderda terriini- või keeksivorm peekoniribadega. Jäta paar riba alles, et need kõige peale panna. Soojenda ahi 160 kraadini. Kalla terriinisegu peekoniga vooderdatud vormi ning suru võimalikult tihedalt kokku. Pane peale mõned loorberilehed ning peekoniviilud. Kata kaane või fooliumiga.
Aseta terriinivorm veevanni (vesi peaks ulatuma vähemalt poole terriinikoguseni) ning tõsta sellega ahju. Küpseta umbes 1,5 tundi. Võta seejärel ahjust, jahuta ja pane 24 tunniks külma. Tõmba terriin kuuma vee alt läbilastud noaga vormi külgedelt lahti, pane vormi alla taldrik või lõikelaud ning kalluta roog vormist välja. Lõika terava noaga paraja paksusega viiludeks.

Go up