eCoop

Retseptid

Kanamaksaterriin pistaatsiapähklite ja jõuluvürtsidega

240 min 6 portsjoni

400 g kanamaksa (peeneks hakituna)
500 g kvaliteetset seahakkliha
võid
1 sibul
mõned küüslauguküüned
1 sl hakitud värsket tüümiani
näpuotsaga jahvatatud nelki ja muskaatpähklit
korralik sorts konjakit või brändit
2 muna
soola ja pipart
õhukesi peekoniviile
loorberilehti
hakitud pistaatsiapähkleid

terriin

Hauta sibulat 15 minutit või sees madalal kuumusel. Sega kokku peeneks ja vähem peeneks hakitud kanamaks, hautatud sibul, hakitud küüslauguküüned ja tüümian, jahvatatud nelk ja muskaatpähkel, konjak, seahakkliha, pistaatsiapähklid ning lahtiklopitud munad. Sega ettevaatlikult kogu mass läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Pane umbes kaheks tunniks külmkappi maitsestuma.

Vooderda terriini- või keeksivorm peekoniribadega. Jäta paar riba alles, et need kõige peale panna. Soojenda ahi 160 kraadini. Kalla segu vormi ning suru tihedalt kokku. Pane peale mõned loorberilehed ning peekoniviilud. Kata kaane või fooliumiga.

Aseta terriinivorm veevanni (vesi peaks ulatuma vähemalt poole terriinikoguseni) ning tõsta sellega ahju. Küpseta u 1,5 tundi. Võta ahjust, jahuta ja pane 24 tunniks külma. Tõmba terriin kuuma vee alt läbilastud noaga vormi külgedelt lahti, pane vormi alla taldrik või lõikelaud ning kalluta roog vormist välja. Lõika terava noaga paraja paksusega viiludeks.

Go up