eCoop

Retseptid

Kanapikkpoisid karamelliste õuntega

60 min 4 portsjoni

500 g kana- või kalkunihakkliha
4 rohelist ja tugevamat õuna (nt ‘Antoonovka’, ‘Golden Delicious’)
1–2 viilu tahket saia
0,5 dl piima
1 hakitud sibul
peotäis hakitud tilli
1 muna
1 tl fenkoliseemneid (soovi korral)
veidi õli
õunakastet
1 tl kanget sinepit (seemnetega)
soola ja pipart

pikkpoiss 6unaga3

Purusta sai ning kalla piimaga üle. Lase veidi aega liguneda. Lõika üks õun pooleks ning riivi jämeda riiviga. Ülejäänud õunad lõika sektoriteks ja eemalda südamik. Lisa kanahakklihale leotatud sai, sibul, riivitud õun, muna, till, pool fenkoliseemnetest. Maitsesta soola ja pipraga. Sega mass kätega ühtlaseks. Jaota hakklihamass neljaks osaks, vormi neist piklikud pätsid ning aseta ahjuplaadile. Sega õunasektorid poole koguse fenkoliseemnetega ning pane samale ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 220kraadisel temperatuuril umbes 10 minutit. Sega õunakaste sinepiga. Tõsta ahjuplaat korraks välja ning määri pikkpoisse selle seguga. Küpseta veel 10–15 minutit.
Serveeri pikkpoisse koos õuntega, juurde paku meelepäraseid lisandeid.

Go up