eCoop

Retseptid

Karamellised ploomid ja õunavaht

90 min 4 portsjoni

16 ploomi

100 g suhkrut

50 g võid

maitse järgi muskaatpähklit

 

Besee:

0,35 dl vett

75 g suhkrut

2 munavalget

0,5 tl sidrunimahla

 

Õuna-mousse:

1,5 lehte želatiini

1,5 dl õunasiidrit

80 g keedetud õunapüreed

4 cl kalvadost

1,5 dl toidukoort

ploomid

 

Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid. Sega suhkur, või ja muskaatpähkel. Lisa poolikud ploomid, sega eelnevalt ettevalmistatud massiga kokku. Lao ahjuplaadile, küpseta 180 °C juures, kuni ploomid on küpsed. Selleks kulub 10–15 minutit.

 

Besee:

Pane vesi ja suhkur keema, keeda seni, kuni lusikaga proovides tekib siirupiniit ehk kui lusikas massist välja võtta, hakkab mass venima. Vahusta munavalged, lisa kuum suhkrusiirup ja sidrunimahl. Sega veel mõni aeg, jahuta.

 

Õuna-mousse:

Lisa õunapüreele siider, sulatatud želatiin. Lase massil pakseneda. Vahusta toidukoor, lisa paksenenud õunapüree väikeste kogustena vahustamise lõpus. Maitsesta kalvadosiga, lase massil tarretuda. Kaunista küpsisepuruga.

Go up