eCoop

Retseptid

Kartuligratään

60 min 4 portsjoni

1 kg kooritud ja viilutatud kartuleid
3 hakitud küüslauguküünt
4 dl 35% koort
paar tüümianioksa
jahvatatud muskaatpähklit
võid
soola ja pipart
riivitud parmesani

Kartuligrataan

Kartuligratääni peale peaksid leebuma ka kõige veendunumad ahjukartulifännid, sest kooreses kastmes pehmeks haudunud kodumaine kollane kartul on imeline. Tõeline piduroog, mis on alati ka laste lemmik.
Kuumuta kastrulis koor koos tüümiani, küüslaugu ja muskaatpähkliga. Samal ajal määri võiga kokku ahjunõu. Laota nõusse üks kiht kartuleid (u 1/3 kartulite kogusest), maitsesta soola ja pipraga. Tõsta koor tulelt ning kalla kartulitele nii, et need oleksid osaliselt kaetud. Puista peale riivitud parmesani. Tee samamoodi veel kaks korda, nii et kokku oleks kolm kihti. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Puista peale veel üks kiht parmesani ning lase sellel pruunistuda. Võta gratään ahjust. Serveeri kohe.

Go up