eCoop

Retseptid

Keedukreemikook rukkileivapuruga

45 8 portsjoni

Rukkileivapuru:
225 g tumedat rukkileiba
150 g digestiiv- või kaeraküpsiseid
1 tl kaneeli
25 g võid, sulatatuna

Keedukreem:
0,75 l piima
2 dl suhkrut
3 muna
4 sl nisujahu
1 tl vanillsuhkrut
50 g võid

Aeg: ca 45 min + 1‒2 ööpäeva külmkapis
Kogus: 8‒10 in

Keedukreem on paljude lemmik, kuna see sobitub imehästi mitmesugustesse magusroogadesse. Siin retseptis saavad samuti väga maitsvalt kokku isekeedetud keedukreem ning tume rukkileib. Nii ongi lõpptulemuseks üks maitsev küpsetamata koogike, mis sobib ideaalselt üheks peaosaliseks pidupäevalauale!

Riivi leib jämeda riivipoolega. Jahvata küpsised peeneks puruks. Seejärel sega omavahel rukkileiva-, küpsisepuru ning kaneel. Pane saadud segust 85 g teise kaussi ning sega sellele juurde sulatatud või. Laota see segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga koogivormi.
Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkruga ning kuumuta pliidil keemiseni. Mikserda munad jahu ja vanillsuhkruga ühtlaseks ning lisa peene nirena (ise samal ajal segades) piimasegule. Seejärel kuumuta segu segades madalal kuumusel seni, kuni see silmanähtavalt pakseneb. Lisa või ja jahuta.
Jaota kreem ja leivasegu silma järgi kolmeks. Laota vormi leivapõhjale esimene osa keedukreemi, raputa peale esimene osa leivapuru. Korda tegevust veel: keedukreem, leivapuru, keedukreem ning kõige viimaseks kihiks taas leivapuru. Lase koogil külmkapis taheneda vähemalt ööpäev (veel parem kui kaks). Kaunista meelepäraselt ning serveeri!

Tähelepanek: *Ei vaja ahjus küpsetamist!

Go up