eCoop

Retseptid

Kihiline toorjuustumaius (gluteenivaba)

30 4 portsjoni

400 g toasooja toorjuustu
60−75 g suhkrut (oleneb, kui magusat soovid)
200 g ricotta kohupiima
4 sl mandlilaaste
4 sl riivitud tumedat šokolaadi
8 virsikupoolikut (virsikukompotist)

Aeg: u 30 minutit
Kogus: neli suurt magustoitu

Justkui magustoit, aga tunduvalt taljesõbralikum… Justkui kook, aga valmib pokaalis… Tegemist on ühe kreemja kohupiima-toorjuustumaiusega, mida rikastavad virsikupüree, mandlilaastud ning šokolaadipuru. See on mahe gluteenivaba amps, mille valmistamisega saavad hakkama ka pere pisemad liikmed. Sobib söömiseks kohe või järgmisel päeval!

Klopi toorjuust ja suhkur lusikaga vahule. Lisa segades juurde ricotta. Rösti mandlilaastud kuumal kuival pannil ning lisa koos riivitud šokolaadiga toorjuustusegule. Püreesta virsikupoolikud püreeks. Jaota seejärel segu nelja pokaali – kõigepealt laota klaasidesse pool kohupiimasegust, selle peale aseta pool virsikupüreest. Seejärel lisa pokaali ülejäänud kohupiimasegu ning kõige peale virsikupüree. Serveerides raputa peale veel mandlilaaste ja šokolaadipuru.
Tähelepanek: Gluteenivaba!

Go up