eCoop

Retseptid

Kirju kõrvitsa toorjuustukook ingveriga

- 0 portsjoni

Põhi:
200 g šokolaadiküpsiseid purustatuna
50 g võid
1 tl jahvatatud ingverit

Kate:
2 dl suhkrut
50 gr suhkrustatud ingverit (leiab hästivarustatud poodide kuivatatud puuviljade ja pähklite osakonnast)
400 g toorjuustu, toasooja
500 g ahjukõrvitsapüreed* (vt kõrvitsapüree valmistamist lk …)
2 muna
50 ml hapukoort
2 spl tärklist
2 tl kõrvitsamaitseainet
Näpuotsaga soola

13. Kõrvitsa toorjuustu kook_480x600px

Magustoit (Estoveri retsept)

 

Esmalt sega purustatud küpsised sulatatud või ja ingveriga ning suru lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale (põhjale aseta küpsetuspaber). Purusta köögikombainis suhkrustatud ingver ja suhkur. Samale segule lisa juurde toorjuust ning jätka köögikombainiga „pulse“ režiimis, kuni segu on ühtlane. Lisa munad, koor, pool tärklise kogusest, kõrvitsamaitseaine ning sool ning sega kõik ühtlaseks. Jäta 2/3 toorjuustusegu alles ning sega 1/3 toorjuustusegu sõelal nõrutatud kõrvitsapüreega, lisa massi sisse ka ülejäänud tärklis.

Kalla kõrvitsasegu koogipõhjale ning nirista peenikese joana toorjuustusegu kõrvitsasegu sisse. Tõmba lusikaga segud paarist kohast segamini, et joonistuks marmorjas muster. Aseta 170-180 kraadisesse ahju umbes 40-50 minutiks. Ahjust väljavõetud kook peaks kergelt keskelt võbelema, kuid olema siiski tahenenud. Keera ahjul kuumus maha ja jäta kook paariks tunniks ahju. Siis aseta kook veel 4 tunniks kuni üleöö jahedasse. Serveeri kooki külmana.

 

Go up