eCoop

Retseptid

Kodused jõhvikakohukesed

45 min 4 portsjoni

400 g vanilli-kohupiimapastat
peotäis kuivatatud jõhvikaid
200 g šokolaadi
veidi võid
soovi korral riivitud sidrunikoort

Kohukesed_lehele

Kodune kohukesetegu pole sugugi keeruline. Varuda tuleks natuke kannatust, et oodata ära, kuni kohupiim külmub ja šokolaad taheneb. Tulemuseks on värskeimast värskemad ja täpselt oma maitse järgi valmistatud mõnusad suupisted, mis ei pea ainult laste lemmikud olema. Et kohukeste sisu liiga pehme ei oleks, oleks hea kohupiim enne veidi kuivemaks nõrutada.

Esmalt nõruta kohupiim: aseta sõelale majapidamispaber, kalla sellele kohupiimapasta ning kata kohupiim omakorda majapidamispaberiga. Lase kohupiimal sel moel umbes pool tundi kuni tund taheneda. Eemalda pealmine paber, kalluta kohupiim kaussi. Sega kohupiima sisse jõhvikad. Soovi korral võid lisada veel riivitud sidrunikoort vm meelepärast maitseandjat.

Tõsta kohupiimamass väikestesse silikoonist muffinivormidesse. Kui sul on sügavad muffinivormid, siis täida need ainult osaliselt. Tõsta sügavkülma, kuni kohupiim on läbi külmunud. Enne šokolaadiga glasuurimist hoia neid veidi aega külmkapis.

Sulata veevannis šokolaad, sega juurde veidi võid. Kalluta sügavkülmutatud kohupiimapätsikesed vormist välja, kasta kiirelt šokolaadi ja aseta küpsetuspaberile kuivama. Soovi korral kaunista meelepäraste kaunistustega. Lase kuivada, kuni šokolaad on tahenenud.

 

Go up