eCoop

Retseptid

Kohev kohupiimakook rummi-rosinavahuga

75 min 6 portsjoni

Põhi:

75 g külma võid

100 g soolatud mandleid

125 ml nisujahu

1 dl suhkrut

1 munakollane

Täidis:

400 g vanillikohupiima

200 g Kreeka jogurtit

1 dl suhkrut

1 sl jahu

1 sidruni riivitud koor + 1 sl sidrunimahla

3 muna + põhja valmistamisest üle jäänud munavalge

Rummi-rosinavaht:

200 ml vahukoort

125 g rosinaid

100 ml rummi

kohupiimakook rosinavahuga

Koogi teevad eriliseks soolamandline põhi, kohev ja kerge sidrunine sisu ning rummist purjakil rosinavaht. Koheva juustukoogilaadse kohupiimakoogi valmistamiseks vahusta munavalged kindlasti tugevaks vahuks ja sega siis ettevaatlikult täidise sisse.

Purusta mandlid ning näpi koos jahu, suhkru ja külma või tükikestega puruks. Lisa munakollane, sõtku läbi ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Kuna tainas on kleepuv, siis puista sellele pool peotäit jahu ning vajuta jahuste kätega tainas vormi põhja ja natuke ka äärtele. Tõsta sügavkülma.

Võta kaks kaussi. Eralda munakollased valgetest. Lisa munakollaste kaussi kohupiim, jogurt, jahu, suhkur, sidrunikoor ja -mahl. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Mikserda samade visplitega läbi ka teise kausi sisu. Vala juurde munavalgevaht ning sega ettevaatlikult läbi. Taina sisse võib jääda vahutükikesi. Vala täidis põhjale ning küpseta 165kraadises ahjus 1 tund. Jäta avatud uksega ahju tunniks ajaks jahtuma. Lase koogil täielikult jahtuda ning tõsta siis kuni serveerimiseni külma.

Vala rumm rosinatele ja jäta mõneks tunniks seisma (võid rosinad juba eelmisel päeval likku panna). Püreesta saumikseriga, nii et tulemus oleks veidi tükiline. Vahusta koor ning sega juurde rosinapüree. Määri kreemi koogi äärtele. Koogi peale tõsta vahutupsukesed, mille keskele võid panna põhja valmistamisest üle jäänud mandleid või rosinaid.

Go up