eCoop

Retseptid

Kohupiimakorbid rosinatega

40 min 4 portsjoni

Tainas:
2,5 dl käesooja piima
1 pakk kuivpärmi
1 muna
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kardemoni
7–8 dl jahu
100 g võid
Täidis:
500 g magusat rasvasemat kohupiima
veidi hapukoort (kui kohupiimamass on liiga kuiv)
3 muna
suhkrut maitse järgi
vanillisuhkrut
rosinaid

kohupiimakorbid

Klassikalised mahlased kohupiimakorbid on väga maitsvad nii rosinatega kui ka ilma. Kohupiimakorp on kindlasti üks mõnusatest nostalgiatoitudest, mis väärib taasavastamist.
Soojenda piim käesoojaks. Sega hulka 4 dl jahu, kuivpärm, sool, suhkur, kardemon ja toasoe muna. Sõtku veidi ja lisa veel 2 dl jahu. Lisa tükkidena toasoe või ja sega tainas ühtlaseks. Viimasena lisa viimane 1 dl jahu ja sõtku tainast, kuni see muutub ühtlaseks ja lööb käte-kausi küljest lahti.
Kata kauss rätikuga ja lase üks tunnike soojas seista. Tainas peab kerkima vähemalt kahekordseks.
Täidise valmistamiseks sega kohupiim ülejäänud ainetega. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal lahti. Vormi ümmargused saiakesed, vajuta näiteks klaasipõhjaga nende keskele süvend ning aseta sinna kohupiimasegu.
Lase korpidel veidi aega ahjuplaadil kerkida ning küpseta siis eelsoojendatud 200–220kraadises ahjus 12–15 minutit või kaunilt kuldpruuniks. Parimad on korbid soojalt ja värskelt, kui kohupiim on veel mahlane.

Go up