eCoop

Retseptid

Kohupiimakorbikesed barankade sees

60 min 30 portsjoni

30 väikest barankat (magusaid, mooniseemnetega vms)
200 g magusat vaniljemaitselist kohupiima
1 muna
2 tl mooniseemneid
vett

kohupiimakorbikesed barankades ETK meie Mari kokkame koos

Kui kohupiimakorpide tegemine on tavaliselt üsna aeganõudev ettevõtmine just pärmitaina valmistamise tõttu,  siis see retsept sobib iga laisa perenaise retseptivihikusse – tegemine on tõesti lihtne ja tulemus maitsev ning komponentide poolest ka üsna säästlik.

Pane barankad kaussi ja vala peale külm vesi. Jäta 20-40 minutiks ligunema. Suuremad ja pehmemed rõngikud peaksid ligunema vähem aega kui väiksed ja kõvad. Ära vala barankadele peale kuuma vett, sest siis hakkavad nad kooruma ja pudenema ning ei tõmba vett ühtlaselt sisse. Kui barankad on paisunud ja pehmenenud, siis võta nad veest välja ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega omavahel kohupiim, munad ja mooniseemned ning tõsta segu teelusikaga rõngikute aukudesse. Võid peale panna ka pähklipuru. Küpseta 200 kraadi juures ca 25 minutit kuni korbid on kuldpruunid ja küpsed.

Go up