eCoop

Retseptid

Õhuline kohupiimapuding küpsiste, mandlite ja apelsiniga

35 min 4 portsjoni

300 g kohupiima

50 g küpsiseid

3 sl suhkrut

2 muna

20 g võid

0,5–1 dl piima

1 apelsini riivitud koor

100 g röstitud soolamandleid

kohupiimapuding

Kui lisad tainale vahustatud munavalged, tuleb kohupiimapuding tekstuurilt õhulise kohupiimavormi moodi. Kui jätad munavalged lisamata, saad kreemjama küpsetise. Katsetada võib erinevate küpsiste ja pähklitega. Retsept Armin ja Monika Klaisi raamatust “Kohupiimatoidud” (1968).

Tambi küpsised peeneks, sega suhkruga, vala peale piim ja lase 10–15 minutit seista. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega küpsisemass läbi ning lisa juurde kohupiimapasta, munakollased ja sulavõi. Sega hästi läbi ning lisa ka vahustatud munavalged, apelsinikoor ja hakitud mandlid. Vala tainas võiga määritud kaanega vormi. Küpseta 170kraadises ahjus 25 minutit.

*Pudingu võid valmistada ka neljas väikses portsjonivormis.

Go up