eCoop

Retseptid

Kohupiimavaht karamelliste kaerahelveste ja jõhvikakastmega

30 min 4 portsjoni

Kohupiimakreem
1 dl vahustatud 35% koort
200 g kohupiimapastat
3–4 sl suhkrut
vanillsuhkrut

Jõhvikakaste
värskeid jõhvikaid
mett

Krõbedad kaerahelbed
2 dl kaerahelbeid
30 g võid
4 sl pruuni suhkrut
soovi korral veidi kaneeli

Kohupiimavaht karamelliste kaerahelveste ja jõhvikakastmega

Kohupiimakreem: vahusta koor suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa kohupiimapasta. Sega läbi ja tõsta pokaalidesse.
Jõhvikakaste: purusta värsked jõhvikad meega nii, et saaks parajalt magusa ja parajalt hapu kastme. Lisa kohupiimakreemile.
Krõbedad kaerahelbed: sulata pannil või, lisa suhkur ja kaerahelbed. Prae, kuni kaerahelbed on krõbedad. Jahuta. Puista helbed kohupiimakreemile ja jõhvikakastmele. Serveeri kohe.

Go up