eCoop

Retseptid

Kohupiimavareenikud

4 portsjoni

Tainas:

200 ml vett

1 muna

1 teelusikas soola

500 g jahu

 

Täidis:

200 g kohupiima

80 g suhkrut

50 g hapukoort

kohupiimavareenikud

Foto: Silver Gutmann

Retsept: Trahter Postipoiss peakokk Monika Rosin

 

Taina valmistamiseks:

Kuhja jahu lauale, vajuta keskele väike süvend, löö süvendisse muna, lisa sool, vala juurde ettevaatlikult vesi ja sega, kuni moodustub tainas. Pane see toidukilesse ja hoia pool tundi külmikus.

 

Täidis:

Täidise valmistamiseks sega komponendid ühtlaseks massiks. Sõelu tööpinnale jahu ja rullida tainas õhukeseks. Lõika keskmise tassi abil ümmargused rattad. Aseta tainarõnga keskele kohupiimatäidis ja suru servad hoolikalt kinni. Keeda vareenikuid vees 5-10 minutit. Soovi korral võid keetmise asemel vareenikuid ka rohkes õlis praadida.

Serveerida marjakisselliga.

Go up