eCoop

Retseptid

Kohvis hautatud lihalõigud ja nuikapsa-redisesalat

40 min 3 portsjoni

500 g veiseliha
2 sibulat
2 sl õli
1 sl jahu
200 ml vett
100 ml kanget kohvi
soola, pipart
50 ml rõõska koort
petersellilehti

Nuikapsa-redisesalat:
300 g nuikapsast
150 g rediseid
2 tl õli
0,5 tl suhkrut
näpuotsaga soola

liha ja salat ETK meie mari kokkame koos

Retsept Salme Masso ja Olga Relve raamatust “Lihatoidud” (1976).

Lõika liha ristikiudu 1 cm paksusteks viiludeks, vasarda ja pruunista kummaltki poolt kuumas õlis. Pruunistunud poolt maitsesta soola ja pipraga. Lisa hakitud sibul, prae veel veidi ning vala pannile kohv ja vesi. Hauta liha tasasel tulel pehmeks. Lisa vähese külma veega segatud jahu ja koor, hauta veel veidi ning maitsesta lõpuks värske maitserohelisega.

Riivi nuikapsas jämeda riiviga, viiluta redised. Sega juurde õli, suhkur ja sool.

Go up