eCoop

Retseptid

Koorene ja karrine supp veiseliha-suvikõrvitsapallide ja nuudlitega

30 min 4 portsjoni

Lihapallid suvikõrvitsaga:
500 g veisehakkliha
150 g suvikõrvitsat
1 küüslauguküüs
peotäis hakitud peterselli
1 tl sinepit
soola ja pipart

Supp:
800 ml vett
200 ml vahukoort (või kookoskoort)
1 suur sibul
2 tl karrit
1 küüslauguküüs
soola
250 g riisi- või munanuudleid

koorene ja karrine supp ETK meie mari kokkame koos

Kellele suvikõrvits ei maitse, võib lihapallidele lisada hoopis rohelisi herneid, riivitud porgandit või mitmesuguseid ürte. Aedvilju võib lisada ka supile. Kookospiima või -koorega saab supp kohe eriti maitsev!

Lihapallid suvikõrvitsaga:

Sega hakkliha riivitud suvikõrvitsa, pressitud küüslaugu, peterselli, sinepi, soola ja pipraga tainaks. Vormi käte vahel väikesed pallikesed ning küpseta pannil valmis. Jäta sõelale või majapidamispaberile nõrguma.

Supp:

Kuumuta poti põhjas veidi õli. Lisa hakitud sibul ja natuke soola. Küpseta sibul klaasjaks ning sega juurde pressitud küüslauguküüs. Lisa ka karri ja kuumuta läbi. Vala potti keev vesi ja vahukoor või kookoskoor ning lase keema tõusta. Maitsesta soolaga (või lisa puljongikuubik). Pista sisse ka lihapallid. Valmista riisi- või munanuudlid pakil oleva õpetuse järgi. Pane ports nuudleid kaussi ja tõsta kulbiga suppi peale.

Go up