eCoop

Retseptid

Kõrvitsapüreesupp

60 min 6 portsjoni

Vaja läheb:

1 kg puhastatud kõrvitsat
2 porgandit
2-3 kartulit
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
1 karp Säästu sulatatud juustu (150g)
serveerimiseks  – kõrvitsaseemneid, tüümiani

korvitsasupp

Tükelda kõrvits, porgand, kartul, sibul, küüslauk ning pane potti. Kalla peale vesi, et köögiviljad oleksid kaetud ning keeda tasasel tulel pehmeks. Tõsta pott tulelt, lisa sulatatud juust ning püreesta saumikseriga. Maitsesta supp muskaadi, soola ja pipraga ning kuumuta läbi.
Kui suppi sai liialt palju, võib seda ka sügavkülmutada. Serveerimisel lisa röstitud kõrvitsaseemneid ning tüümiani.

Supi kõrvale sobivad hästi juustuküpsised.

Juustuküpsised

1 Säästu pärmi-lehttaigen 500g
300g riivitud juustu 

Rulli sulanud taigen jahusel laual õhemaks. Lõika taigen väikesteks ristkülikuteks, raputa peale riivjuust ning tõsta ahjuplaadile. Küpseta 200°C juures ( ~ 20 minutit) kuni küpsised on pealt kaunilt kuldkollased.

Go up