eCoop

Retseptid

Kreemja iirisekihiga leivakreemi-tort

- 0 portsjoni

Põhi:

200 g digestiivküpsiseid

100 g riivleiba

140 g võid

 

Iiris:

200 ml suhkrut

40 g võid

80 ml vahukoort

 

Leivakreem:

200 g valget šokolaadi

370 g Kreeka jogurtit

50 g riivleiba

100 ml hapukaid marju (pohli, sõstraid, jõhvikaid)

 

Kaunistuseks:

100 g jõhvikaid tuhksuhkrus

Kaunista kook jõhvikatega.

leivakreemi-iirise tart_480x600px

Magustoit
Kook, mille sööjad on mitmel korral heaks kiitnud, sisaldab krõbedat riivleiba nii põhjas kui täidises. Kindlasti peaks koogis kasutama hapusid marju, et tasakaalustada iirisekihi magusust. 

 

Põhi:

Purusta küpsised peeneks. Sulata või. Sega küpsisepuru, riivleib ja sulavõi ühtlaseks massiks ning suru see küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Jäta külma tahenema.

 

Iiris:

Sulata potis suhkur. Lisa või ja sega läbi. Olenevalt sellest, kui karamellist iirist tahad, vali pruunistumisaste. Eemalda pott tulelt. Pidevalt segades vala peene nirena juurde koor. Seda võib teha osakaupa. Tõsta pott uuesti tulele ja sega, kuni saad ühtlase kastme. Jäta jahtuma. Vala iiris koogipõhjale ja tõsta külma tahenema.

 

Leivakreem:

Sulata šokolaad ja lase täielikult jahtuda. Sega omavahel šokolaad, jogurt ja riivleib (seda on kõige lihtsam teha mikseri abil). Laota marjad iirisekihile ja kata kreemiga.

Go up