eCoop

Retseptid

Krõbe lavašš šokolaadikreemi ja puuviljadega

20 4 portsjoni

Krõbe lavašš:
1 lavašš
õli
1 sl suhkrut
1 tl kaneeli

Šokolaadikreem:
100 g tumedat šokolaadi
100 g piimašokolaadi
200 ml vahukoort

Kate:
2 kiivit
1 granaatõuna seemned
1 greip

15. lavašš_480x600px

Magustoit, kogus 4–6. Valmistamisaeg 20 minutit.

Selle pirukataolise koogi võid asetada kohe keset lauda, nii et sööjad saavad ise lõigata endale meelepärase suurusega tüki.

 

Krõbe lavašš:

Laota lavašš ahjuplaadile, vajaduse korral voldi servad sissepoole, nii et lavašš oleks ahjuplaadi suurune. Pintselda kergelt õliga ning puista peale kaneel ja suhkur. Küpseta 220 kraadi juures 5–7 minutit. Võta ahjust ning jäta kreemi valmistamise ajaks jahtuma.

 

Šokolaadikreem:

Tükelda šokolaadid ja sulata vesivannil. Lase täielikult jahtuda. Vahusta vahukoor ning sega hulka sulašokolaad. Määri kreem lavašile.

 

Kate:

Viiluta kiivi, puhasta granaatõun ja fileeri greip. Selleks lõika esmalt greibi ülemine ja alumine kumerus ära. Aseta greip lõikelauale ning lõika terava noaga koor ära. Jälgi, et lõikad ära ka kibeda valge koorealuse osa. Viiluta. Kata kreemiga määritud lavašš puuviljaviilude ja granaatõunaseemnetega.

*soovi korral puista peale ka hakitud pähkleid.

Go up