eCoop

Retseptid

Külmutatud avokaado-toorjuustukook

30 min 8 portsjoni

Põhi
200 g Digestive’i küpsiseid
50 g võid
50 g purustatud sarapuupähkleid
Täidis
1–2 laimi
2 täiesti küpset avokaadot
400 g toorjuustu
300 g magusat kondenspiima
1 tl vanilliekstrakti või vanillsuhkrut
soovi korral marjakastet serveerimiseks

Avokaado toorjuustukook (2)

Avokaado sobib väga hästi ka magustoitu. Meeldivalt kreemja täidisega avokaado-toorjuustukook valmib ahju asemel hoopis jääkapis.
Purusta köögikombainis küpsised, sega sulatatud võiga ning suru lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 cm läbimõõduga) põhjale. Küpseta u 10 minutit 180–200kraadises ahjus. Jahuta.
Täidiseks koori ja purusta avokaado. Sega toasoe toorjuust pehmemaks, lisa kondenspiim, vanillsuhkur ja avokaadopüree, laimimahl ja riivitud laimikoor. Kalla ühtlane mass koogivormi eelküpsetatud põhjale. Kata koogivorm kilega ning hoia sügavkülmas 4 tundi kuni üle öö.
Tõsta kook enne serveerimist mõnekümneks minutiks toatemperatuurile. Lõika kuuma vette kastetud noaga. Serveeri koos hapukate marjade või marjakastmega.

Go up