eCoop

Retseptid

Külmutatud juustukook kummeliga

- 10 portsjoni

Põhi:

200 g digestiivküpsiseid

80 g võid

1 tl jahvatatud kuivatatud kummelit

Täidis:

190 g suhkruga kondenspiima

400 g toorjuustu

2 tl jahvatatud kuivatatud kummelit

Kummelitee marinaadis virsikusektorid:

3 sl kuivatatud kummeliõisi

250 ml vett

200 g sektoriteks lõigatud virsikuid

1 sl mett

16. külmutatud juustukook_480x600px

Magustoit, kogus 10‒12 viilu, 20 cm läbimõõduga vorm.
Valmistamisaeg: 20 minutit + üleöö sügavkülmas + enne serveerimist hoida 20 minutit toatemperatuuril

Kui teile maitseb kummelitee meega, siis seda kooki armastate kindlasti! Mesises kummelitees maitsestunud virsikusektorid lisavad jäisele magusale ampsule värskust ja mahlasust.

 

Põhi:

Purusta küpsised peeneks puruks, sega sulatatud või ja jahvatatud kummeliga ning vajuta saadud mass küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Tõsta külma.

Täidis:

Kuumuta kondenspiim keemiseni, kuid ära keeda! Tõsta pott tulelt, sega juurde jahvatatud kummel ja jäta viieks minutiks jahtuma. Pane toorjuust kaussi, mikserda kergelt läbi. Lisa ka kondenspiim (võib olla soe) ning mikserda veel kord, kuni kreem on ühtlane ja segunenud. Vala kreem küpsisepõhjale, kata vorm toidukilega ja tõsta sügavkülma üleöö tahenema. Enne serveerimist lase 20 minutit toasoojas seista.

Kummelitee marinaadis virsikusektorid:

Lao virsikusektorid purki. Aja vesi keema. Pane kummeliõied tassi põhja, vala vesi peale ja lase ca viis minutit tõmmata. Tee võiks olla tugeva kummeli maitsega. Sega juurde mesi ja vala tee virsikusektoritele. Lase üleöö maitsestuda.

*Seda kooki on kõige mugavam serveerida ja lõigata lõikelaual, kuuma vette kastetud noaga.

Go up