eCoop

Retseptid

Küülikupasteet pohla-tüümiani hoidisega

180 min 4 portsjoni

200 g küülikumaksa
75 g sibulat
40 g porgandit
20 g võid
10 ml brändit
50 ml kanapuljongit
2 tüümianioksa
purustatud pipart, meresoola
muskaatpähklit

Pohla-tüümiani hoidis
100 g külmutatud pohli
40 g suhkrut
4 tüümianioksa
1 leht
želatiini
purustatud pipart

kyylikupasteet

Foto: Silver Gutmann 

Retsept: Villa Wesseti peakokk Mart Kukk

 

Pasteedi muudab teistsuguseks küülikumaks ja mõnusalt hõrgu meki annab juurde mesi. Pasteedi saab ka varem valmis teha, et ootamatult saabuvatele külalistele oleks maitsev suupiste kohe külmast võtta. Eriti sobib seda serveerida enda küpsetatud leivaga.

Enne pasteedi valmistamist leota maksa kaks tundi piimas, seejärel nõruta ja kuivata paberiga. Pane kuumale pannile õli, tükike võid ja prae maks pruuniks. Lõika porgand väikesteks kuubikuteks ja prae koos sibulaga. Sega omavahel kokku porgand, sibul, maks ja lisa brändi. Seejärel pane juurde puljong, kaks tüümianioksa ja või. Riivi juurde natuke muskaati ja hauta paar minutit. Nüüd eemalda tüümianioks ja blenderda segu, et pasteet muutuks ühtlaseks kreemiks.

Kui eelistad pehmemat pasteeti, lisa maitse järgi kanapuljongit. Maitsesta soola ja pipraga, magususe lisamiseks võib kasutada mett.

Pohla-tüümiani hoidis

Aseta želatiin külma vette, tõsta külmunud pohlad potti, lisa suhkur ja kuumuta aegamisi segades. Kui pohlad on korraks keema tõusnud, eemalda tulelt, lisa tüümianilehed ja želatiin. Maitsesta pipraga ja jahuta enne serveerimist.

Go up