eCoop

Retseptid

Läätsesalat ahjutomatite ja sinihallitusjuustuga

0 portsjoni

1 punane õhukesteks poolringideks lõigatud sibul
200 g rohelisi läätsi
1–2 küüslauguküünt
70 g mahedama maitsega sinihallitusjuustu
hakitud peterselli, murulauku ja tilli
oliiviõli
maitse järgi soolahelbeid ja värskelt jahvatatud pipart
punaveiniäädikat
Ahjutomatid
400 g ploom- või kirsstomateid
tüümiani
oliiviõli
palsamiveiniäädikat

Läätsed ahjutomati ja sinihallitusjuustuga

Eelsoojenda ahi 130 kraadini. Lõika tomatid pooleks. Aseta tomatid, koor allapoole, küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Puista neile tüümiani, raputa peale oliiviõli, äädikat ja soolahelbeid. Rösti umbes poolteist tundi.
Pane sibul kaussi, piserda peale äädikat ja soolahelbeid. Sega ja lase mõned minutid seista. Aseta läätsed keevasse vette (vett peaks olema umbes 3 cm üle läätsede) ning keeda 20–30 minutit vastavalt pakendi soovitusele või sellele, kas soovid päris pehmet või al dente lõpptulemust. Kurna ja sega veel soojadele läätsedele juurde sibul, oliiviõli, hakitud küüslauk ning jahvata peale veidi musta pipart. Lase pisut jahtuda, lisa ürdid ja maitsesta. Serveerimisel tõsta taldrikule läätsesalat, lisa tükkideks murendatud sinihallitusjuust ja ahjutomatid. Peale võid piserdada ahjutomatite küpsemismahla.

Go up