eCoop

Retseptid

Krõbe lavašš lõhe, küüslauguubade ja suveaia ürtidega

20 min 6 portsjoni

Krõbe lavašš:
150 g lavašši
0,5 sl oliiviõli

Laimi-toorjuustukreem:
150 g toorjuustu
2 sl majoneesi
1 väikse laimi koor ja mahl
soola

Küüslauguoad:
150 g ube
2 küüslauguküünt
praadimiseks õli
soola, pipart

Kate:
150 g külmsuitsulõhefileed
2 sl kappareid
värsket peterselli, tilli, murulauku, sibulapealseid jm suveaia ürte
värskelt jahvatatud pipraid
serveerimiseks laimisektoreid

Lavašš lõhe ja ubadega

Selle suve hitt! Lavašile võid laduda kõikvõimalikke sinke, mereande, juuste ja köögivilju – mida parasjagu kapis leidub või mille järele isu on. Aseta lauale koos noaga, et külalised saaksid ise omale sobiva suurusega tüki lõigata.

Krõbe lavašš:

Laota lavašš lauale, voldi külgmised ümarad ääred sissepoole ja murra lavašš keskelt pooleks, nii et tekiks umbes 20 x 30 cm suurune tükk. Pintselda lavašši kergelt õliga. Küpseta 210kraadises ahjus 3–4 minutit. Jälgi ise kõrval, et lavašš ära ei kõrbeks, sest see küpseb ruttu.

Laimi-toorjuustukreem:

Tõsta toorjuust ja majonees kaussi. Riivi juurde laimikoor ja pressi laimist mahl. Sega kahvliga kohevaks kreemiks. Maitsesta soolaga.

Küüslauguoad:

Kuumuta pannil õli, lisa oad ja prae. Pressi pannile ka küüslauk ning küpseta veel paar minutit. Maitsesta soolaga.

Kate:

Määri küpsenud ja jahtunud lavašile toorjuustu-laimikreem, lao peale lõheviilud, küüslauguoad, kapparid ja ürdid. Kõige peale raputa piprasegu ja pigista laimist mahla.

Go up