eCoop

Retseptid

Leivatort tuunikalaga

- 10 portsjoni

Põhi:
200 g musta leiba
45 g võid

Täidis:
370 g tuunikala tomatikastmes (2 konservi)
1 väike punane sibul
2 keedetud muna
2-3 sl hakitud värsket tilli
15 g želatiini
150 g Kreeka jogurtit
50 g Provansaali majoneesi
soola, pipart

Katteks:
peotäis musti oliive
värsket tilli
Kaunista tort oliiviviilude ja tilliga.

13. leivavorm_480x600px

Kogus 10-12 viilu, valmistamisaeg 25 minutit + üle öö külmas. Vajalik 20 cm läbimõõduga vorm.
See tort on nagu soolane kook – leivast põhja ja paksu täidisekihiga. Tomatine tuunikala ja värske sibul on selle koogi peategelased. Kes sibulat ei armasta, võib selle asendada murulauguga.

 

Põhi:
Peenesta leib köögikombainis puruks. Sulata või ning sega leivapuru hulka. Vooderda lahtikäiva 20 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga. Suru mass vormi põhjale.

Täidis:
Sulata želatiin vastavalt pakil olevale õpetusele (olenevalt tootest, on see veidi erinev). Haki sibul peeneks ja suru munad kahvliga puruks. Sega tuunikala, hakitud sibul, muna, till, Kreeka jogurt ja majonees. Maitsesta soola ja pipraga. Kõige lõpuks sega juurde ka želatiin. Vala täidis vormi leivapõhjale. Tõsta ööpäevaks külma tahenema.

Go up