eCoop

Retseptid

Lihtne kulebjaaka

40 min 12 portsjoni

500 g lehttainast (võid asendada pärmitainaga)

300 g keedetud või suitsukala (hõbeheik, lõhe vms)

150 g keedetud riisi

2 keedetud muna

1 suur sibul

40 g võid

hakitud tilli

kulebjaaka2-0863

Kulebjaakat on eriti lihtne küpsetada valmis leht- või pärmitainast. Kes ei ole kalasõber, võib pirukat valmistada hoopis meelepärase lihaga. Retsept Selma Vitsuri raamatust „Atlandi kalu toiduks” (1969).

Haki sibul ja hauta võis pehmeks. Laota tainas lauale ning vajaduse korral rulli õhemaks. Aseta ühele tainapoolele suitsukala, siis riis, hakitud muna ning kõige peale võis hautatud sibul ja värske till. Kata täidis teise tainapoolega ning suru ääred kahvliga kinni või rulli need sissepoole. Määri pirukas pealt munaga. Torka tainasse mõned augud, et õhk küpsemisel välja pääseks. Küpseta 200kraadises ahjus ligi 25 minutit, kuni tainas on pealt kuldne ja krõbe.

Go up