eCoop

Retseptid

Linaseemnejahuga šokolaadimuffinid

60 min 12 portsjoni

100 g jahu

50 g linaseemnejahu

2 muna

100 g pruuni suhkrut

2 sl kakaopulbrit

50 g võid

150 g hapukoort

1 tl küpsetuspulbrit

1 dl rosinaid

100 g tumedat šokolaadi

Katteks:

1 hästi küps avokaado

50 g tuhksuhkrut

50 g toasooja toorjuustu

Linaseemnetega muffinid (2)

Sega omavahel jahu, linaseemnejahu, küpsetuspulber ja kakaopulber. Sulata või ning sega hapukoorega. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega munavahu hulka vaheldumisi kolmes jaos hapukoore- ja võisegu ning kuivained. Lisa rosinad, mida on enne 30 minutit vees leotatud ja seejärel nõrutatud. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa ka see tainasse. Sega ühtlaseks, kuid nii õrnalt, et munavalgevaht kokku ei vajuks.

Kalla tainas muffinipanni asetatud pabervormide sisse nii, et 2/3 vormist on tainast täis. Küpseta 180–200kraadises ahjus ligi 20 minutit. Küpsust kontrolli tikuga.

Glasuuri jaoks sega omavahel püreestatud avokaado, tuhksuhkur ja toorjuust. Aseta jahtunud muffini peale glasuurist mütsike, soovi korral kaunista värskete või sügavkülmutatud marjadega.

Go up